This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Ravitsemuspalvelut

HYVÄÄ SUOMESTA

Historiaa Hyvää Suomesta -merkki julkistettiin joulukuussa 1993. Taustalla oli halu vahvistaa suomalaisen ruuan mielikuvaa tilanteessa, jossa markkinat olivat EU-jäsenyyden myötä avautumassa kansainväliselle kilpailulle. Hyvää Suomesta -merkin haluttiin luotettavasti ja selkeästi kertovan elintarvikkeiden suomalaisesta alkuperästä. Hyvää suomesta merkin voi tunnistaa pyöreästä logosta joka on sinivalkoinen joutsen Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten elintarvikkeiden alkuperämerkki. Tuttu tuotemerkki tai valmistajan nimi ei välttämättä kerro ruuan alkuperästä. Jos haluat ruokaa omasta maasta, valitse tuotteita, jotka on varustettu Hyvää Suomesta -merkillä Kehittyneenä maatalousmaana tekee Suomessa tuotetusta ruuasta ainutlaatuista. Valttejamme ovat tuotantomaan ja ilman puhtaus, runsaat puhtaat vesivarat sekä korkea koulutus ja teknologiaosaaminen. Arktisista ominaisuuksista kertovaa viestiä tislataan parhaillaan sellaiseksi, että sen ydin kirkastuu niin suomalasille kuin ulkomaisille ruuasta kiinnostuneille ammattilaisille ja kuluttajille. Sisältöä tuottaa Luonnonvarakeskus (Luke) ja viestinnän kehittämistä koordinoi Ruokatieto Yhdistys ry.

Suomalaisille laadukas suomalainen raaka-aine on ollut läsnä aina. Meillä Hyvää Suomesta –merkki erottaa kaupan tarjonnasta helposti tuotteet, joissa oman maan raaka-aineet ovat pääosassa.

Nyt suomalaisen ruuan tarina alkaa elää myös Suomen ulkopuolella. Ruokaa vievät yritykset ja muut kansainvälistä työtä tekevät organisaatiot ovat kiinnostuneita markkinoimaan arktista ruokaa, Arctic Food from Finland.

Lisäksi perinteiset kotimaiset superfoodit, kuten esimerkiksi mahla, pakuri ja pula-ajoista tuttu pettu, ovat alkaneet kiinnostaa jälleen kuluttajia. Suomalaisilla puhtailla luonnontuotteilla on hyvä maine ja kasvavaa kysyntää myös maailmalla. Koivujen lisäksi myös havupuista saadaan raaka-ainetta esimerkiksi erilaisiin juomiin. Lähellä kasvatettujen vihannesten tuoreus, turvallisuus ja puhtaus ovat kotimaisen kasvihuonetuotannon valtteja. Suomi on kasvihuoneviljelyn huippuosaaja. Tulevaisuudessa kasvihuonevihanneksia saatetaan viljellä myös kaupunkien keskustoissa

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username